Taliban hoiatas IS-i juhti sekkumise eest Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad
Talibani võitlejad Foto: SCANPIX

Taliban hoiatas täna sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juhti paralleelülestõusu alustamise eest Afganistanis, kus on teatatud reast kokkupõrgetest Talibani võitlejate ja IS-ile lojaalsete äärmuslaste vahel.

Lähis-Idas sõdiv Islamiriik ei ole Afganistanis tegutsemist ametlikult tunnistanud.

Taliban hoiatas pöördumises IS-i liidri Abu Bakr al-Baghdadi poole, et püha sõda ameeriklaste ja nende liitlaste vastu tuleb pidada ühe lipu ja ühe juhtkonna all..

«Islamiemiraat (Taliban) ei pea paljusust pühasõdalaste ridades kasulikuks ei džihaadile ega moslemitele,» märgitakse pöördumises, millele on alla kirjutanud Talibani asejuht mulla Akhtar Mohammad Mansoor. «Teie eemalt langetatud otsuste tagajärjel kaotab IS toetust õpetlaste ja modžaheedide seas ning Islamiemiraat on sunnitud oma saavutuste kaitseks reageerima.»

Eelmisel nädalal teatas Afganistani ajakirjandus riigi idaosas aset leidnud tulevahetustest Talibani ja IS-i toetajate vahel. NATO vägede ülem Afganistanis kindral John Campbell ütles mais, et IS värbab Afganistanis võitlejaid, kuid ei ole veel asunud tegutsema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles