Vējonis: Läti peab olema valmis uuteks provokatsioonideks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti presidendivalimised võitnud kaitseminister Raimonds Vējonis.
Läti presidendivalimised võitnud kaitseminister Raimonds Vējonis. Foto: Gatis Rozenfelds/AP

Lätil tuleb ka edaspidi arvestada samasuguste provokatsioonidega nagu hiljutine intsident, kui kaks Vene kodanikku sisenes ebaseaduslikult Läti sõjaväebaasi, kus käisid rahvusvahelised õppused, ütles Läti kaitseminister Raimonds Vējonis täna usutluses BNSile.

Ministri sõnul ei ole Läti tähtsate kaitserajatiste julgeolekuga üldiselt probleeme. «Seda tõendab ka vahejuhtum Ādaži sõjaväebaasis. Baasi tunginud Vene kodanikud peeti kinni, niipea kui nad olid üle tara roninud,» ütles Vējonis.

Minister rõhutas, et Läti peab olema tulevikus valmis sarnasteks provokatsioonideks. «See oli Lätis esimene säärane provokatsioon ja me reageerisime sellele adekvaatselt.

Pärast Ukraina sündmusi oleme üle vaadanud paljud siseprotseduurid ning parandanud oma võimekust eri olukordadele reageerimisel,» ütles juuni algul Läti presidendiks valitud Vējonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles