Lavrov sõidab Poolasse raketikilbist ja Kaukaasiast rääkima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: AP / Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov sõidab kolmapäeval Poolasse, kahepäevase visiidi põhiteemadeks on Moskva teatel kahepoolsed suhted, olukord Kaukaasias ja USA raketikilp, vahendas Interfax.

«Vene pool avaldab Varssavis taas oma kindlalt eitavat suhtumist USA raketitõrjesüsteemi komponentide Poola territooriumile paigutamisse. Moskvas lähtutakse sellest, et see samm mõjub maailma ja Euroopa julgeolekule negatiivselt,» ütles Vene välisministeeriumi ametlik esindaja Andrei Nesterenko teisipäeval.

«Seni me ei näe reaalset valmisolekut arvestada Venemaa murelikkusega ja arutada tõsiseid usaldusmeetmeid, mis suudaksid meid veenda, et need plaanid pole suunatud Venemaa vastu. Seega ei jää Venemaal muud üle kui astuda adekvaatseid vastusamme. On selge, et need ei jäta Poolat ükskõikseks,» ütles Nesterenko.

Samuti keskenduvad tema sõnul kõnelused «rahvusvahelise olukorra sõlmpunktidele». «See puudutab eeskätt hinnanguid Mihheil Saakašvili režiimi agressioonil Lõuna-Osseetia rahva ja Vene rahuvalvajate vastu,» selgitas Vene välisametkonna esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles