Serbia peaminister: Ungari piirisulgemisplaan ei lahenda sisserändemuresid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia peaminister Aleksandar Vučić.
Serbia peaminister Aleksandar Vučić. Foto: SCANPIX

Serbia peaminister Aleksandar Vučić ütles eile, et on üllatunud ja vapustatud Ungari valitsuse kavast ehitada piirile tara tõkestamaks ebaseaduslike sisserändajate voolu.

«Serbia ei ehita müüre,» sõnas Vučić, kelle hinnangul pole see lahendus sisserändajate probleemile.

Ungari välisminister teatas eile, et valitsus andis käsu sulgeda Euroopa Liidu piir Serbiaga ja ehitada kogu selle pikkuses tara sisserändajate tõkestamiseks.

«Ungari valitsus andis siseministeeriumile käsu piir Serbiaga füüsiliselt sulgeda,» ütles välisminister Péter Szijjártó ajakirjanikele. Szijjártó lisas, et ministeerium sai korralduse alustada ettevalmistusi Ungari-Serbia piiri 175 kilomeetrile nelja meetri kõrguse tara ehitamiseks.

«Serbia ei ehita müüre ega eralda ennast. Ma ei mõista seda otsust ja kavatsen sellest rääkida meie Euroopa Liidu partneritega,» ütles Vučić rahvusringhäälingu telekanali vahendatud usutluses.

Ungarisse eelmisel aastal saabunud 43 000 illegaalsest immigrandist tuli 95 protsenti Serbia kaudu.

«Tara ehitamine ei ole lahendus. Serbiat ei saa kuidagi süüdistada sisserändajateprobleemis, me oleme vaid transiitriik. Kas Serbia vastutab siis Süüria kriisi eest?» küsis Vučić.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles