SSD juht: Leedu kodanike värbamise katsed on sagenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwan palus Leedult vabandust, et kurtide korvpalli maailmameistrivõistlustel võidutsenud Leedu meeskonna auks mängiti nõukogudeaegset hümni.
Taiwan palus Leedult vabandust, et kurtide korvpalli maailmameistrivõistlustel võidutsenud Leedu meeskonna auks mängiti nõukogudeaegset hümni. Foto: SCANPIX

Sagenenud on katsed värvata Leedu kodanikke välisriikide luureteenistustesse, aga ka küberspionaaži juhtumid, ütles täna riikliku julgeolekuteenistuse (SSD) peadirektor Darius Jauniškis .

«Katsed värvata meie kodanikke on sagenenud ja väga tihti on sihikul inimesed, kes sõidavad Venemaale või Valgevenesse, ja keda otse öeldes mõnel juhul isegi terroriseeritakse piiril. Küberspionaaž on ka intensiivsemaks muutunud,» ütles Jauniškis seimi julgeolekudiskussioonis.

SSD juht kutsus rahvaesindajaid suurendama luureinstitutsioonide rahastamist. SSD saab tänavu 23,6 miljonit eurot, sama palju kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles