Video: vene sõduri teekond Ukrainasse ja tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässuliste võitlejad Donetski lennujaama rusudes.
Mässuliste võitlejad Donetski lennujaama rusudes. Foto: AP/Scanpix

Hoolimata Ukraina konflikti jätkumisest ja aina tihedamast tõendusmaterjalist eitab Venemaa president Vladimir Putin jätkuvalt, et riigis võitleksid talle alluvad sõjaväelased.

Vice uudiste korrespondent Simon Ostrovski hakkas asja uurima, kasutades selleks kõigile kergesti ligi pääsetavat infot venelaste tegevusest nii päris- kui virtuaalmaailmas. Nimelt on Ukrainas sõdivad vene teenistujad tuntud kalduvuse poolest end pildistada ja fotod seejärel internetti teistele vaatamiseks laadida.

Ajakirjanik hakkas ajama ühe konkreetse vene sõduri jälgi. Viimase Vene sotsiaalvõrgustikku Vkontakte pandud Ukrainas tehtud piltidest innustatuna lõi ka Ostrovski endale libakonto, kuhu riputas täpselt samas kohas tehtud foto poseerivast iseendast.

Kui Ostrovski hiljem mehele helistas, lubas too esmalt asja uurida. Seejärel eitas kõike ja väitis, et pole kordagi Ukrainas käinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles