Video: inglased kaklevad soodusmüügil kanaliha pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inglismaa linnas Northamptonis asuva poeketi Tesco kaupluses läks madinaks: pood pani kell seitse õhtul letile allahinnatud kanafilee ja veiselihalõigud.

Pakkumine oli nii ahvatlev, et tekitas tõelise rüseluse, kus soodsa kauba jahil ostulised moodustasid inimkuhja ja lasid käiku nii küünarnukid kui põlved. «Nad ronisid sõna otseses mõttes üksteise peal ja tõuklesid lihtsalt selle nimel, et saada allahinnatud kana. Sellist vaatepilti võiks kohata Aafrika põgenikelaagrites, mitte 21. sajandi Inglismaal,» kommenteeris intsidenti filminud poekülastaja Johnny Lester.

Talle sekundeeris endine parlamendiliige Tony Clarke. «Tere tulemast Northamptoni Ühendkuningriikides, maailma rikkuselt kuuendas majanduses. Kus perekonnad on nii meeleheitel, et nad peavad odava toidu nimel põrandal püherdama – samal ajal kui personal kohtleb neid kui raipesööjaid koeri. See ajab südame pahaks. Milleks me oleme muutunud? Kuhu me nii jõuame?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles