Iisraeli peaminister süüdistas ÜRO juhti silmakirjalikkuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kritiseeris täna ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni pöördumist Iisraeli poole, milles ta kutsus juudiriiki üles kaitsma Gaza sektori laste elusid.

«See on ÜRO jaoks must päev,» sõnas Netanyahu.

«Selle asemel, et rõhutada kuidas Hamas võttis Gaza lapsed pantvangi, kui nad lasteaedadest tulistama hakkasid ... otsustas ÜRO jällegi Iisraelile epistlit pidada,» ütles peaminister.

«Tundub, et silmakirjalikkusel piire ei ole,» lisas Iisraeli liider avalduses.

Eile kutsus Ban Ki-moon Iisraeli üles kaitsma Palestiina lapsi, kes olid mulluse Gaza sektori konflikti suurimad ohvrid.

«Eelmine aasta oli konfliktipiirkondades elavate laste jaoks üks hullemaid,» teatas ÜRO juht.

Lahingutes Iisraeli valitsusvägede ning relvarühmituse Hamas vahel hukkus Gaza sektoris mullu üle 500 lapse.

Konflikti ajal oli kuni 300 000 palestiinlast varjul Gaza sektori 91 ÜRO koolis, millest mitut tabasid Iisraeli rünnakud.

Eelmisel aastal hukkus Iisraeli ja Hamasi vahelises sõjas umbes 2200 palestiinlast, neist enamik tsiviilisikud. Iisraeli poolt hukkus 73 inimest, nendest 67 sõdurit.

Iisrael süüdistab Palestiina relvarühmitusi relvade ladustamises humanitaarotstarbelistes hoonetes, sealt rakettide tulistamises Iisraeli territooriumile ja inimkilpide kasutamises.

Iisrael kaitses pühapäeval avaldatud raportis 2014. aasta 50-päevast Gaza sõda seadusliku ja legitiimsena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles