Ameerika poliitik: kirikutulistamine oli õnnetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rick Perry.
Rick Perry. Foto: AP/Scanpix

Vabariikliku partei potentsiaalne kandidaat Ameerika Ühendriikide presidendi kohale Rick Perry ütles Lõuna-Carolinas toimunud üheksa inimelu nõudnud tulistamise kohta, et tegu oli «uimastitest põhjustatud õnnetusega».

Endine Texase kuberner andis intervjuud konservatiivsele kanalile NewsmaxTV, kui talt küsiti arvamust veresauna kohta ja president Obama reaktsioonist sellele. «Administratsioon käitub alati nõnda, kui toimunud on selline õnnetus,» kritiseeris Perry. «Te teate, et presidendi seisukoht on selge. Talle ei meeldi, et ameeriklastel on relvad, ja ta kasutab iga võimalust – kaasa arvatud nüüd juhtunut, et seda sõnumit papagoina korrata.»

Seejärel viis Perry jutu hoopis tragöödia tõelistele põhjustele: uimastitele. «Jällegi tundub mulle, et need inimesed olid ravimite mõju all. Ja siin võib peituda meie riigi tõeline probleem – uimastid ja see, kuidas neid kasutatakse.» Mitmed kirikutulistaja Dylann Storm Roofi tuttavatest on öelnud, et nooruk oli ka ühtlasi sage uimastitarvitaja.

Kriitika alla sattunud Perry esindaja ajas hiljem mehe juttu tagasi, väites, et teda oli kuuldud valesti: poliitik ei olevat öelnud mitte «accident» (õnnetus), vaid «incident» (intsident). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles