Ameerika kirikutulistaja pere palub andestust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dylann Storm Roof.
Dylann Storm Roof. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Lõuna-Carolinas kirikus üheksa mustanahalist surnuks tulistanud Dylann Storm Roofi perekond tegi avaliku pöördumise, milles väljendas oma õudust nooruki kuriteo üle.

«Roofi perekond saadab oma sügavaima kaastunde nende ohvrite peredele, kes surid kolmapäeva öösel Emanuel AME kirikus Charlestonis,» ütlevad tapja lähedased.

«Sõnad ei suuda kirjeldada meie šokki, kurbust ja uskumatust selle suhtes, mis toimus tol õhtul. Oleme juhtunust löödud ja nukrad. Me pakume oma palveid ja kaastunnet kõigile, keda sündmus mõjutas,» seisab kirjas.

Perekond ütleb, et nad on mõtetes koos tapetute pere ja sõpradega. «Meid kõiki puudutasid ohvrite perede liigutavad sõnad, mis pakkusid säärase kannatuse taustal Jumala armastust ja andestust.»

Roofi veretöö läheb kohtus paragrahvi alla kui vihakuritegu ja riigisisene terroriakt. Süüdistaja on nõudnud noorukile juba surmanuhtlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles