Porošenko: Venemaa katsetab Donbassis uusi relvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko ja John McCain.
Petro Porošenko ja John McCain. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa toob Donbassi uusi relvi, et neid seal katsetada, ütles Ukraina president Petro Porošenko laupäeval USA senaatoritega kohtudes.

Porošenko tutvustas senaatorite delegatsioonile eesotsas John McCainiga Donbassi olukorda, süüdistades Venemaad ja venemeelseid separatiste sõjategevuse hoogustamises ja Minski relvarahuleppe eiramises.

Ukraina on suutnud luua tugeva armee, ütles Porošenko. «Paraku võitleme me 20. sajandi relvadega 21. sajandi relvade vastu, sest Venemaa toob Donbassi kaasaegset varustust, kasutades Ukrainat oma relvasüsteemide kaitsepolügoonina.»

Ukraina riigipea tänas Ühendriike toetuse eest raskel ajal ja tervitas senatis vastu võetud kaitse-eelarvet, mis näitab, et USA annab Ukrainale ka muul moel tuge kui rahaliselt.

«See ei ole ainult finants- ja majandusabi, vaid ka toetus meie ühiskonnale.»

McCain ütles vastuseks, et tahab oma külaskäiguga Ukrainasse avaldada toetust riigi iseseisvusele, suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles