Suu Kyi: Birma valimised võivad ebastabiilsuse tõttu edasi lükkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birma opositsioonijuht Aung San Suu Kyi
Birma opositsioonijuht Aung San Suu Kyi Foto: SCANPIX

Birma opositsioonijuht Aung San Suu Kyi ütles laupäeval oma partei keskkomitee liikmetele, et selleks aastaks kavandatud üldvalimised võidakse edasi lükata, kui olukord riigis on ebastabiilne.

Nobeli rahupreemia laureaat Suu Kyi ei täpsustanud, kuid viitas ilmselt Birma budistide enamuse ja moslemi vähemuse veristele kokkupõrgetele, mis on budistide rahvustunde tõusu tõttu viimastel aastatel sagenenud.

Suu Kyi pidas kõne oma Rahvusliku Demokraatialiiga (NLD) kahepäevasel konverentsil. Tema erakonda peetakse valimistel tõsiseks konkurendiks ametisolevale valitsusele, mille taga on sõjavägi.

Opositsioonijuht rõhutas, et stabiilsus enne valimisi on väga tähtis. «Valimised lähenevad. Ma tahan hoiatada, valimised võidakse ebastabiilsuse ettekäändel edasi lükata.» 

Suu Kyi sõnad näivad vihjavat võimalusele, et valitsus või sõjavägi kavatsevad ebastabiilsust ära kasutades võimu säilitada.

Valimised on kavandatud oktoobri lõppu või novembri algusesse, kuid täpset kuupäeva ei ole veel kindlaks määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles