Põhja-Korea tõrjub väiteid Kim Jong-ili haigusest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liidrit pole avalikkusele juba ammu näidatud.
Põhja-Korea liidrit pole avalikkusele juba ammu näidatud. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea juhtkonna teatel ei vasta tõele lääne meedias eile levima hakanud spekulatsioonid Kim Jong-ili tõsistest tervisehädadest, mis võiksid päädida võimuvahetusega kommunistlikus riigis.

Kahtlused tekkisid pärast seda, kui Kim Jong-il ei ilmunud eile oma riigi rajamise 60. aastapäeva pidustustele. USA luureametniku väitel võis riigipead hiljuti tabada ajurabandus, vahendas Reuters.

Pyongyangist lükati aga need väited kiiresti tagasi. «Probleemi ei ole,» kinnitas kommunistliku riigi tähtsuselt teine mees Kim Yong-nam agentuurile Kyodo. Enne teda oli üks kõrge diplomaat samale kanalile öelnud, et selliste juttude puhul on tegu vandenõuga.

Kimi tegelik tervislik seisund on samas juba aastaid teadmata, ent kui see peaks ka tegelikult halvenema, siis võib Põhja-Koreas tekkida võimuvaakum. Lõuna-Korea president Lee Myung-bak täna kiirustades kokku oma tähtsamad nõunikud, et arutada olukorda vaenulikus naaberriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles