Angola politsei vahistas vähemalt 13 opositsiooniaktivisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Angola pealinnale Luandale
Vaade Angola pealinnale Luandale Foto: SCANPIX

Angola politsei vahistas vähemalt 13 opositsiooniaktivisti, kelle seas ka tuntud räppari Luaty Beirao, kes on teinud kampaaniat president José Eduardo dos Santose vastu, teatas pühapäeval siseministeerium.

«Vahistati 13 kodanikku, kes tabati kavandamas üritusi, mille eesmärgiks oli avaliku korra rikkumine ja julgeoleku õõnestamine riigis,» kirjutati siseministeeriumi teadeandes. Angola politsei annab haruharva taoliste sündmuste kohta ametlikku infot.

Aktivistid kinnitasid sotsiaalmeedias, et vangistati vähemalt 20 inimest, kui politsei korraldas haarangu Luandas laupäeval korraldatud noortekogunemisele.

Viimastel andmetel oli peale opositsiooniliikumise juhtfiguuriks oleva räppmuusiku vahistatute seas ka Manuel Nito Alves, kes istus 2013. aastal kaks kuud vangis valitsusvastaste sõnumite särkidele trükkimise eest.

Opositsioon soovib kukutada presidenti, kes on Angolas valitsenud juba 35 aastat. Aktivistid nõuavad paremaid elutingimusi riigis, kus meeleavaldused on keelatud ja käib järjekindel teisitimõtlejate tagakiusamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles