USAs jahitakse kahte ohtlikku vanglapõgenikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Sweat (vasakul) ja Richard Matt
David Sweat (vasakul) ja Richard Matt Foto: SCANPIX

USA politsei ja vanglaametnikud jahivad kahte ohtlikku vangi, kes põgenesid New Yorgi osariigi Dannemora Clintoni vanglast kaks nädalat tagasi.

Põgenenuid, 35-aastast David Sweati ja 49-aastast Richard Matti nähti Dannemorast umbes 500 kilomeetri kaugusel Allegany maakonnas asuvas Friendshipis, edastab Reuters.

USA meedia on meeste põgenemist võrrelnud Hollywoodi vanglapõgenemisfilmidega, eelkõige Alcatrazist põgenemisega, kuna Sweatil ja Mattil õnnestus pääseda välja väga karmi režiimiga vanglast.

Mehed saagisid akende metallsõrestiku läbi ning suundusid kanalisatsiooni, mille kaudu jõudsid vangla territooriumilt välja.

USA vanglaametnike teatel on tegemist väga ohtlike kurjategijatega.

New Yorgi ja Pennsylvania osariigi piiril otsivad põgenikke 12 kilomeetri raadiuses 300 politseinikku. Politsei andmetel võivad mehed liikuda mööda raudteed.

Lisaks Allegany maakonnale nähti mehi ka Steubeni maakonnas.

«Otsime neid sõna otseses mõttes iga kivi alt, iga puu tagant ja iga ehitise seest, kuni oleme kindlad, et nad kohalikke ei ohusta,» teatas New Yorgi osariigi politseijuht Michael Cerretto.

Kohus mõistis Matti süüdi oma endise ülemuse röövimises, piinamises ja surnukeha tükeldamises.

Sweat sai eluaegse vanglakaristuse asešerifi tapmise eest. See politseijuht jõudis jälile, et Sweat tegeles ebaseadusliku relvaäriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles