Iisraeli siseministri naine tekitas Obama-naljaga sotsiaalmeedias skandaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvan Shalom ja ta abikaasa Judy Shalom Nir-Mozes
Silvan Shalom ja ta abikaasa Judy Shalom Nir-Mozes Foto: SCANPIX

Iisraeli siseministri Silvan Shalomi abikaasa Judy Shalom Nir-Mozes tekitas Twitteris USA presidenti Barack Obama teemalise naljaga skandaali ja kriitikalaviini.

Judy Shalom Nir-Mozes kirjutas, et «Obama-kohvi on must, kuid kangust on vähe», edastab YLE.

Siseministri naine eemaldas pärast kriitiliste kommentaaride postitamist tviidi, kuid Pandora laegas oli juba avatud.

Shalom Nir-Mozese 75 000 Twitteri jälgijast sajad pidasid seda kommentaari rassistlikuks juba esimesel paaril minutil pärast selle sotsiaalmeediasse jõudmist.

Iisraellanna selgitas hiljem, et kuulis sellist nalja tuttavalt ning ka tema arvates oli see ebasobiv, kuid see ei kahandanud kriitikat.

Kritiseerijate sõnul kasutas naine levinud viisi: eemaldas sõnumi ja palus vabandust, kuid samas tekitas sellega huvi ja sensatsiooni, kuna seda jagati agaralt.

Shalom Nir-Mozesel on ka varem samasuguseid probleeme olnud. 2012. aastal sai temast ÜRO lasteorganisatsiooni UNICEF heatahte saadik, kuid tal tuli sellest kohast loobuda pärast Facebooki postitust, milles seisis, et palestiinlased süstivad oma lastesse Iisraeli vastu suunatud viha.

«See on Palestiina lastes juba veres,» kirjutas iisraellanna.

Judy Shalom Nir-Mozes postitas ka kommentaare, milles lootis, et Gaza palestiinlaste alad hävitataks. Nende seisukohtade eest ei ole ta vabandanud.

Shalom Nir-Mozes on elukutselt raadio- ja telesaate juht, pärinedes Iisraeli ühest jõukamast perest.

Naise perele kuulub meediafirma, mis annab välja Iisraeli suurimat päevalehte Yedioth Ahronoth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles