Video: Berliinis protestiti ELi migratsioonipoliitika vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitu tuhat meeleavaldajat protestis eile Saksamaa pealinnas Berliinis Reichstagi ja kantsler Angela Merkeli residentsi lähedal Euroopa Liidu migratsioonipoliitika vastu, korraldades sümboolse matusetalituse.

«Ma olen siin, kuna ma ei saa aktsepteerida ja taluda seda, et iga kuu sureb ELi piiridel üle tuhande inimese,» selgitas üks meeleavaldaja Anke Domscheit-Berg, kelle sõnul kasvas ta üles Ida-Saksamaal, kust põgenemiskatsel sai samuti surma tuhandeid inimesi. «Nüüd meil on iga kuu samasugused numbrid ja me lihtsalt vaatame kõrvale.»

Domscheit-Bergi sõnul ei tehta oma kodudest põgenenud inimeste aitamiseks piisavalt. «Me kriminaliseerime põgenikud ja laseme neil surra,» märkis protestija, kelle sõnul rikutakse sel moel Saksamaa põhiseadust. «Inimväärikus on puutumatu,» lisas ta.

Meeleavalduse korraldajate sõnul on põgenikekriisis süüdi Euroopa Liidu migratsioonipoliitika, mis ei suuda põgenikevoolu ühendusse peatada. Samuti leiab rühmitus, et ka Saksa poliitikud ei tee piisavalt migrantide aitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles