Moskva kahtleb inimsmugeldamise vastase operatsiooni legitiimsuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeoperatsioon Vahemerel.
Päästeoperatsioon Vahemerel. Foto: SCANPIX

Venemaa seab kahtluse alla täna Vahemerel illegaalse migratsiooni tõkestamiseks käivitunud mereväeoperatsiooni legitiimsuse.

«Väljakuulutatud ja arutusel olnud tegevuse legitiimsuse küsimus on kahtlemata endiselt päevakorras. Seda tuleb alles selgitada, kuivõrd säärane tegevus vastab rahvusvahelise õiguse printsiipidele ja normidele, on rahvusvahelise õiguse ja ÜRO Julgeolekunõukogu otsuste seisukohast õigustatud,» ütles Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov esmaspäeval Interfaxi küsimusele vastates.

Euroopa Liidu välisministrid kiitsid esmaspäeval ametlikult heaks inimsmugeldajate vastase sõjalise operatsiooni esimese etapi käivitamise Vahemerel.

Esimesele luurekogumise etapile järgneb aktiivne sekkumine smugeldajate laevade vastu Vahemerel. Operatsiooni kolmas etapp peaks laienema Liibüa territoriaalvetesse, välistatud ei ole ka sekkumine Liibüa territooriumil. Operatsiooni teine ja kolmas etapp eeldavad ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni ja Liibüa nõusolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles