Vene julgeolekunõukogu sekretär: USA tahaks, et Vene riiki ei oleks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin.
Vene julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev ütles täna ajalehes Kommersant ilmunud intervjuus, et USA ei soovi Venemaa püsimist riigina.

«Nad tahaksid väga, et Venemaad poleks üldse. Riigina,» ütles Patrušev.

«Sellepärast, et me omame tohutuid rikkusi. Aga ameeriklased arvavad, et me omame neid ebaseaduslikult ja teenimatult, sest ei kasuta neid nii nagu nende arvates peaks kasutama. Arvatavasti mäletate kasvõi Madeleine Albrighti väljaütlemisi, et Venemaale ei kuulu Kaug-Ida ega ka Siber,» jätkas Patrušev.

«Kahjuks on Washington ühepoolselt piiranud koostööd meiega väljamõeldud ettekäändel, milleks on «Venemaa agressioon Ukrainas». Ameeriklased kuulutavad oma huvitatusest tagada Ukraina territoriaalne terviklikkus ja suveräänsus. Kuid Ukraina neid tegelikkuses ei huvita. Neid huvitab Venemaa,» arvas julgeolekunõukogu sekretär.

Patruševi hinnangul tunnistab lääs varem või hiljem, et Krimm on osa Venemaast.

«Avalikult sellest loomulikult rääkima ei hakata, kuid tegelikkuses on see nii. Läänes mõistetakse, et kõik, mis toimus Krimmis oli seaduslik, oli referendum ja nii edasi. Neil tegelikkuses erilisi vastuväiteid Krimmi osas pole. Ja ma arvan, et aja jooksul see laabub,» jätkas julgeolekunõukogu sekretär.

Patruševi hinnangul sõltuvad ka Euroopa Liidu Venemaa vastu suunatud sanktsioonid tugevasti Ühendriikidest.

«Eurooplased on küllaltki tahtejõuetud ja ameeriklased on tugevad. USA pürgib domineerimisele maailmas. Selline eesmärk on seatud nende doktriinides. Ja esialgu neil see õnnestub, nad domineerivad ja seda hoolimata sellest, et maailm muutub,» lõpetas Patrušev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles