Jaanipühad nõudsid Soomes seitsme inimese elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Soomes sai jaaninädalalõpu jooksul surma seitse inimest, kellest kolm uppusid, teatasid eile õhtul politsei ja päästeteenistus.

Jyväskyläs leiti jaaniõhtul eramajast eaka naise surnukeha. Politsei uurib ohvri surma tapmisena. Politsei vahistas kaks inimest, kelle seost naise surmaga selgitakse.

Savonlinnas sai laupäeva öösel kahe sõiduauto kokkupõrkes surma 39-aastane mees. Autod leiti kokkupõrke järel teineteisest 120 meetri kaugusel.

Politseiautos suri jaaniõhtul 20-aastane noormees, keda oldi viimas Tahkovuorelt Kuopio politseivanglasse. Meest üritati tulutult elustada. Hämee politsei uurib juhtunu asjaolusid.

Jyväskyläs suri neljapäeval arestikambris noor mees. Surma põhjus pole esialgu teada.

Põhja-Pohjanmaal Nivalas leiti reedel noormees saunatünni uppununa, Kuopios uppus mees oma suveonni rannas.

Kainuus sattusid laupäeval hätta öösel vesiskuutriga Oulu järvele läinud mees ja naine. Päästeteenistuse teatel suudeti naine päästa, kuid mees uppus.

Seinäjoe raudteejaamas pussitati jaaniõhtul meest, kes sai raskelt viga, kuid kelle seisund on stabiilne. Pussitamist uuritakse mõrvakatsena.

Ylivieskas leidis jaaniõhtul aset tulistamine, milles sai haavata üks mees ja kähmluses terariistast vigastada veel mitu isikut. Politsei tabas süüdlased Sievis kasutades sundpeatamisvahendeid. Autojuhti kahtlustatakse kõigele lisaks ka veel joobes juhtimises.

Mikkelis üritas nooruki juhitud sõiduauto mööda kihutada neljast sõidukist ja sõitis teelt välja. Neli meest viidi haiglasse, neist kaks said raskelt vigastada.

Soomes peetakse jaanipäeva 24. juunile lähimal nädalavahetusel, tänavu oli jaaniõhtu juba reedel, 19. juunil. Eelmisel aastal uppus Soomes jaanipühade ajal vaid üks inimene, mis oli kõige väiksem arv 25 viimase aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles