Stubbi hinnangul on Kreeka kõnelustel ootused liiga kõrged

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb.
Alexander Stubb. Foto: SCANPIX

Soome rahandusminister Alexander Stubb ütles esmaspäeval enne Kreeka võlakohtumist, et lepet kõige tõenäolisemalt siiski ei sünni.

«Ootused on asetatud liiga kõrgele. Arvan, et see protsess jätkub veel mitu päeva,» ennustas Stubb.

Mitmed poliitikud on väljendanud pettumust, et Kreeka veab poliitikuid edasi ja tagasi ilma piisava ettevalmistuseta. Mitmed kevadel aset leidnud kohtumised on lõppenud igasuguse tulemuseta.

«Ei usu, et sellest mingit kasu oleks,» ütles ka Soome peaminister Juha Sipilä Brüsselisse saabudes.

Euroopa Liidu president Donald Tusk oli optimistlikum ja ütles esmaspäeval, et Kreeka uued reformiettepanekud on esimesed tõelised ettepanekud, mis Ateena on viimastel nädalatel teinud.

Kreeka on pidanud EL-i ja IMF-iga juba viis kuud läbirääkimisi reformikava üle, mis võimaldaks riigil kokkuleppe korral saada abipaketi viimase 7,2 miljardi euro suuruse laenumakse.

Ateena esitas pühapäeval uued ettepanekud võlakokkuleppele jõudmiseks.

Kreeka peab 30. juuniks IMF-ile tagasi maksma 1,6 miljardit eurot ning Euroopa Keskpangale 20. juuliks 3,46 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles