Leedu: Vene sanktsioone pikendades näitas EL võimet olla ühtne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius.
Leedu välisminister Linas Linkevičius. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välisministrite esmaspäevane otsus pikendada Moskva vastu kehtestatud majandussanktsioone näitab, et blokk suudab olla selles küsimuses ühtne, ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius.

«Otsus võeti vastu diskussioonideta. See näitab, et suudame olla kriitilistel hetkedel ühtsed ja langetada vajalikke otsuseid,» ütles Linkevičius.

Sanktsioonide pikendamisega järgmise aasta jaanuarini loodab EL survestada Moskvat jõustama Minski rahuleppeid.

«Sanktsioonid on majandussektori seisukohast väga olulised, kuna piiravad Venemaa suurpankade juurdepääsu pikaajalistele laenudele ning takistavad nende koostööd isegi kahetise otstarbega kaupu tootvate firmadega. Olulised on ka piirangud uue tehnoloogia tarnimisele Venemaa energiasektorile,» ütles Leedu välisminister.

Venemaalt oodatakse Linkevičiuse sõnul «poliitilise kursi muutmist, ehkki Minski lepete täitmine ei näita midagi positiivset peale avalduste, mida enam keegi ei usu».

EL-i välisministrid jõudsid esmaspäeval kokkuleppele pikendada Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioone seitsme kuu võrra 2016. aasta jaanuari lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles