Puškov: suur osa Euroopast ei olnud sanktsioonide karmistamise poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov.
Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov kirjutas ööl vastu tänast oma Twitteri kontol, et kuigi Euroopa Liit pikendas Venemaa vastaseid sanktsioone, siis suur osa ühendusest ei toetanud nende karmistamist.

«Sanktsioone ei tühistatud, kuid ideed nende karmistamisest ei võtnud suur osa Euroopast samuti omaks. See on kaotus Kiievile, baltlastele ja teistele nendesugustele,» leidis Puškov.

Euroopa Liidu välisministrid jõudsid eile kokkuleppele pikendada Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioone seitsme kuu võrra 2016. aasta jaanuari lõpuni. Sanktsioonide pikendamise eesmärk on tagada Ukraina relvarahulepete täielik täitmine Moskva poolt.

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov lubas, et Venemaa ei jäta ELi otsusele Vene-vastaste sanktsioonide pikendamisest vastamata. Ta rõhutas, et Moskva seisukohast on ELi sanktsiooni alusetud ja ebaseaduslikud.

Venemaa on vastanud ELi sanktsioonidele toidukaupade impordikeeluga bloki liikmesriikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles