Itaalia: Euroopa identiteet on migratsioonipingete tõttu ohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu aprillis Itaalia ranniku lähedal merehätta sattunud sisserändajad.
Mullu aprillis Itaalia ranniku lähedal merehätta sattunud sisserändajad. Foto: SCANPIX

Euroopa peab leidma lahenduse põgenikekriisile või riskib kaotada oma identiteedi, sõnas Itaalia peaminister Matteo Renzi täna Euroopa Liidu põgeniketeemalise tippkohtumise eel.

«Euroopa vajab strateegiat,» sõnas valitsusjuht intervjuus päevalehele La Stampa.

«Rohkem kui Itaalia vajab Euroopa reaktsiooni eelkõige kogu Euroopa,» lisas ta.

«Me tahame võidelda teistsuguse tsivilisatsiooni, rahu idee eest: selleks Euroopa sündiski. Kui neid väärtusi leekides Vahemere valguses, uppuvate laste ees ignoreeritakse, kaotab Euroopa iseenda,» sõnas ta.

Renzi hoiatas Euroopat ükskõiksuse seina ehitamise eest.

Homme ja ülehomme toimub ELi tippkohtumine põgenikekriisi teemal.

Ungari peatas määramata ajaks Euroopa Liidu asüülireegli rakendamise, mis kohustab migrandi varjupaigataotlust menetlema riiki, kuhu isik kõigepealt saabus, ütles valitsuse pressiesindaja teisipäeval.

Lõpliku otsuse põgenike ümberjagamise kohta ELis langetab Euroopa ülemkogu. Euroopa Komisjon on kutsunud liikmesmaid võtma järgmise kahe aasta jooksul vastu 20 000 Süüria pagulast ning võtma arutusele teatud osa 40 000 Süüria ja Eritrea kodanike asüülitaotlustest, mis on esitatud Itaaliale ja Kreekale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles