Soome asus looma reservväelastest kiirreageerimisüksusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdurid.
Soome sõdurid. Foto: Wikipedia

Soome kaitsevägi asus looma reservväelastest kiirreageerimisüksusi, kirjutas täna Soome ajaleht Helsingin Sanomat.

Osadele reservi minevatele sõduritele pakuti möödunud nädalal võimalust allkirjastada leping, mille alusel annavad nad nõusoleku, et neid võib kutsuda reservõppustele vähem kui kolme kuu pikkuse etteteatamisajaga. Praeguse seadusandluse alusel peab riik esitama kutse reservõppustele vähemalt kolm kuud enne selle toimumist.

HS-i andmeil kutsuti reservväelasi värbamisüritusel eriti kiire valmisolekuga üksusesse. Lepingutes pole täpsustatud millise aja jooksul peavad nad kohale ilmuma. Esimesed neist sõlmiti möödunud nädalal.

Muu hulgas pakuti lepingut Helsingis asuvale väeosale, kus enamus reservi minevatest ohvitseridest selle ka allkirjastas. Reameeste seas oli huvi väiksem, kirjutas ajaleht.

«Otsime paindlikkust, et saaksime kiiremini kokku võrdlemisi suure üksuse,» lausus kaitseväe pressiesindaja Mika Kalliomaa ajalehele.

«Kõik on seotud muutusega ümbruskonnas. Üheks keskseks teguriks on Ukraina kriis. Peame tegema ettevalmistusi, et meil oleks reageerimisaeg, mida ümbruskond paistab nõudvat,» lisas Kalliomaa.

Tema sõnul pole üksustele veel ametlikku nime määratud.

Kaitsevägi soovib hoida lepingu sõlminutega aktiivselt sidet. «Kõik meetmed, mida võidakse rakendada valmisoleku paindlikuks tekitamiseks on töös ja väljaarendamisel. Lisaks üritame välja arendada kõnealustele üksustele mõeldud suhtluskanaleid. Nad on igal juhul osa meie olulisimatest üksustest,» lausus Kalliomaa.

Kaitseväe ülemjuhataja Jarmo Lindberg ütles möödunud aastal, et relvajõud otsivad viise kiire valmisolekuga üksuste loomiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles