Armeenia politseijuht külastas Jerevani protestipaika

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia protestijad
Armeenia protestijad Foto: SCANPIX

Armeenia politseijuht Vladimir Gasparjan külastas täna Jerevani kesklinnas protestipaika, kuid keeldus elektrihinna tõstmise ja politsei vägivalla vastu meelt avaldavate inimestega rääkimast.

Enne politseijuhi ja teiste kõrgete ametnike saabumist aitasid meeleavaldajad linna munitsipaalteenistusel piirkonda koristada.

Olukord protestipaigas oli ööl vastu neljapäeva rahulik.

Kolmapäeval avaldas presidendipalee lähistel meelt üle 9000 inimese.

Protestijad lubasid jätkata surve avaldamist president Serž Sargsjani valitsusele, kuni see tühistab otsuse tõsta alates 1. augustist elektritariife rohkem kui 16 protsenti.

Protestid algasid eelmisel reedel ja said hoogu juurde, kui märulipolitsei asus teisipäeva hommikul meeleavaldajaid veekahureid kasutades laiali ajama. Tegemist oli viimaste aastate kõige tõsiseima vastasseisuga protestijate ja korrakaitsjate vahel.

USA, Euroopa Liit ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) avaldasid vägivalla pärast muret.

Aktivistid kutsusid kolmapäeval armeenlasi osalema «koduprotestis», lülitades õhtul üheks tunniks välja kõik elektriseadmed ning kustutama tuled.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles