Stoltenberg: NATO kaalub kõiki liitlaste palveid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Foto: Reuters/ScanPix

NATO on rohkelt panustanud Ida-Euroopa julgeoleku tagamisse ja kaalub jätkuvalt kõiki liikmesriikide palveid, sõnas NATO peasekretär Jens Stoltenberg neljapäeval.

«Kõigepealt, ma olen näinud teie taotlust ning me kaalume kõikide liikmesriikide palveid ja ettepanekuid. Te näete, et NATO liitlased on juba praegu suurendanud oma sõjalist kohalolu alliansi idaosas. Me kavatseme olukorda jätkuvalt hinnata ning teeme kõik, mis vaja, et oma liitlasi kaitsta,» sõnas NATO peasekretär Brüsselis pressikonverentsil vastuseks küsimusele võimaliku alalise brigaadi kohta Balti riikides.

Leedu, Läti ja Eesti kaitsevägede juhid saatsid 15. mail NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhatajale (SACEUR) kindral Philip Breedlove'ile kirja taotlusega paigutada Balti riikidesse liitlaste brigaad. NATO brigaadi suurus on tavaliselt 3000-5000 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles