Galerii: prantsuse taksojuhid streigivad mobiilirakenduse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse taksojuhtide ühingud üle kogu riigi alustasid neljapäeval streiki populaarse taksotellimisrakenduse Uber vastu.

Uber – mis sarnaneb olemuselt Eestis populaarse Taxify`ga – aitab taksot otsival kliendil leida just talle lähedasima ja odavaima masina. Ametiühinguid häirib asjaolu, et ameeriklaste leiutatud rakendus lubab tellida ka neid juhte, kes ei kuulu organisatsiooni ja pole maksnud oma taksolitsentsi eest. Programmi viimane variant UberPOP läheb veelgi kaugemale ja lubab taksojuhi rolli asuda pea igaühel, kellel on oma isiklik auto ja juhiload.

Rakendust kasutanud sohvrid on langenud korduvalt vihaste taksojuhtide rünnaku alla. Viimased teesklevad kliente ja on tellimuse peale kohale sõitnud juhi vahel ka läbi peksnud. Uberi kõneisiku Thomas Meisteri sõnul on selliseid «kaabaklike meetoditega» rünnakuid üle riigi toimunud juba mitu tosinat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles