Soome väikelinn rõõmustab asüülitaotlejate naasmise üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://users.jyu.fi/~maoltuom/fintowns/pirkanmaa/punkalaidun/

Edela-Soomes asuv Punkalaidun sai sel nädalal hea uudise: varem väikelinnas asunud asüülitaotlejate vastuvõtukeskus teeb taas uksed lahti, järelikult tekivad seal juurde ka uued töökohad.

Immigratsiooniamet teatas üleeile, et möödunud aastal suletud asutus alustab taas tööd ning esimesi uusi asüülitaotlejaid oodatakse sinna augustis, kirjutab Soome rahvusringhääling YLE.

«See on meie jaoks hea suveaja uudis,» teatas linnavõimude esindaja Lauri Inna. Ta lisas, et keskuse taasavamisele eelnesid põhjalikud läbirääkimised omavalitsuse, immigratsiooniameti ja Soome Punase Risti esinduse vahel.

Kuigi ka põhjanaabrite juures käib poliitiline arutelu Euroopa Komisjoni pakutud kvoodikava üle, on Soome immigratsiooniametnikud asunud vastuvõtukeskustes voodikohtade arvu suurendama. Näiteks Jyväskylä lähedal asuv Mäntta-Vilppula suudab nüüd vastu võtta senisest 50 inimest enam.

Punkalaiduni taasavatavat keskust laiendatakse samuti ning eelneva 120 voodikoha asemel hakkab seal asuma neid 150. Lauri Inna teatel loodavad linnavõimud keskust veelgi kasvatada, sest mida rohkem saabub sinna asüülitaotlejaid, seda rohkem tekib kohalikele elanikele töökohti.

Möödunud aastaga võrreldes on esimese nelja kuuga kasvanud Soomes asüülitaotluste arv rohkem kui kolmandiku võrra. Mai alguses oli sel aastal asüüli palunud 1350 inimest, enamik taotlejaist on pärit Iraagist ja Somaaliast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles