Leht: Leedu opositsioon ei ühine rahvusliku emigratsioonileppega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine peaminister Andrius Kubilius
Endine peaminister Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedu võimupartei Kord ja Õiglus algatatud rahvuslik emigratsioonilepe ei suutnud erakondi ühendada, sest suuremad opositsioonijõud keeldusid sellega ühinemast, kirjutas täna ajaleht Lietuvos žinios .

Lepe, millele taheti järgmisel nädalal seimis alla kirjutada, nimetab emigratsiooni riiklikuks probleemiks, seab eesmärgiks väljarännet eelolevatel aastatel poole võrra vähendada ja rakendada meetmeid Leedu rahvaarvu tõstmiseks 3,5 miljonini järgmise kümne aasta jooksul.

Opositsioonilise Isamaaliidu - Leedu Kristlike Demokraatide endine esimees Andrius Kubilius tegi «rahvusliku leppe» pihuks ja põrmuks.

«Nii tähtsas küsimuses nii naeruväärsete kokkulepete väljapakkumine diskrediteerib rahvusliku leppe žanri. See diskrediteerib ka emigratsiooni- ja immigratsioonikontrolli poliitikat, mis on meie riigi jaoks eluliselt tähtis.»

Korra ja Õigluse juht Rolandas Paksas väljendas aga kahetsust, et suuremad opositsiooniparteid leppega ei liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles