YLE: Soome kavatseb kahe aasta jooksul 800 põgenikku vastu võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenik sel kuul Kreekas bussiga Piraeuse sadamasse saabumas.
Süüria põgenik sel kuul Kreekas bussiga Piraeuse sadamasse saabumas. Foto: SCANPIX

Soomes rahvusringhäälingu YLE hommikutelevisiooniprogrammis öeldi täna, et Soome võtab vastu kahe aasta jooksul 800 põgenikku. Tegemist on ka sama arvuga, mille Soome oli varem Euroopa Komisjoni kvoodikava arutluse käigus välja pakkunud.

Euroopa Liidu valitsusjuhtide üle kümne tunni kestnud ülemkogul Brüsselis jõuti äna öösel kokkuleppele, et riigid panustavad Vahemerekriisi lahendamisesse vabatahtlikult ja vastavalt oma võimekusele.

Liidrid jõudsid üksmeelele, et juulikuu jooksul pannakse paika mehhanism, kuidas jagada liikmesriikide vahel kahe aasta jooksul vabatahtlikult ning riikide võimekust arvestades 60 000 põgenikku.

Euroopa Komisjon varasem ettepanek nägi ette Euroopasse saabunud 40 000 Süüria ja Eritrea põgeniku ümberjaotamist EL-i liikmesriikide vahel ning väljaspool Euroopat põgenikelaagrites elava 20 000 süürlase ümberasustamist.

Selle aasta jooksul on Itaaliasse saabunud juba üle 40 400 sisserändaja, teel üle Vahemere on surma saanud umbes 1770 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles