Venemaa ei laienda toiduembargot veinile ega ka kondiitritoodetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Aleksander Tkatšev
Põllumajandusminister Aleksander Tkatšev Foto: Sergey Guneev/RIA Novosti

Venemaa ei ole valmis laiendama Lääneriikidele kehtestatud toiduembargot veinile või kondiitritoodetele, ütles Venemaa põllumajandusminister Aleksandr Tkatšev ajakirjanikele.

«Me tegutseme jätkuvalt tarbijate huvides. Kui me näiteks meelevaldselt sulgeksime veini, kondiitritoodete või millegi muu [impordi], siis sellel võib olla väga halb mõju, eriti meie riigi toidutasakaalule,» sõnas minister.

«See tähendab, et me jätkuvalt ei tooda piisavalt veini täielikult katmaks kodumaist nõudlust,» ütles Tkatšev, lisades et sarnane probleem on ka mõningate muude toodete osas.

Tema sõnul pole veel aeg käes nende toodete importi piirata, kuid seda arutatakse – enne tuleb neid teemasid põhjalikult analüüsida ja läbi mõelda.

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas kolmapäeval määruse, mis pikendas Euroopa Liidu, USA, Norra, Kanada ja Austraalia põllumajandustoodete impordipiiranguid tuleva aasta 5. augustini .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles