Kerry kohtub Iraani välisministriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry(vasakul)ja Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif Genfis
John Kerry(vasakul)ja Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif Genfis Foto: Susan Walsh/AP

USA välisminister John Kerry kohtub täna Viinis Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifiga, et üritada enne 30. juuni tähtaega jõuda kokkuleppele islamivabariigi tuumaprogrammi ohjeldamises vastutasuks rahvusvaheliste sanktsioonide leevendamise eest.

Nii suurriikide kui ka Teherani diplomaadid tunnistasid reedel, et paar päeva enne lepingu tähtaega pole erimeelsusi endiselt ületatud ning 30. juuniks ei pruugita kokkuleppele jõuda .

«Endiselt tõkestab tööd mitu olulist probleemi, teistes valdkondades oleme aga teinud edusamme,» ütles Iraani asevälisminister Abbas Araghchi reedel Iraani riigitelevisioonile. «Üldiselt liigume edasi aeglaselt ja raskustega.»

Tundmatuks jääda soovinud lääne diplomaadi sõnul probleemsed punktid Iraani varasema tuumategevuse takerdunud uurimine ning sanktsioonide leevendamise ajakava.

«Lähipäevil ootavad lahendamist kõige keerulisemad küsimused: läbipaistvus, inspektsioonid, Iraani tuumaprogrammi võimalik sõjaline mõõde ja sanktsioonid,» ütles diplomaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles