Tuhanded turistid lahkuvad Tuneesiast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia politsei terrorirünnaku ohvriks langenud hotelli lähistel.
Tuneesia politsei terrorirünnaku ohvriks langenud hotelli lähistel. Foto: FETHI BELAID/AFP

Tuneesiast alustati täna tuhandete turistide kodumaale saatmist, eilse terroriakti 38 ohvri seas oli võimude teatel kõige rohkem Briti turiste.

Vastutuse Tuneesia viimaste kümnendite ohvriterohkeima rünnaku eest võttis vastuse sunniäärmuslik Islamiriik.

Tuneesia peaminister Habib Essid teatas laupäeval, et alates juulis paigutatakse kogu rannikule ja hotellidesse relvastatud julgeolekutöötajad ja reservohvitserid. Valitsus kavatseb kogu riigis sulgeda 80 mošeed, mida kahtlustatakse äärmusluse õhutamises. Sellest hoolimata ähvardab riigi turismitööstust ränk hoop, Briti turismifirma Thomas Cook teatas juba, et pakub kõigile reisitellijatele võimalust kuni 24. juulini broneeritud Tuneesia-reiside tühistamiseks. Briti Reisifirmade Liidu teatel otsustakse pärast konsulteerimist välisministeeriumiga, kas seda tähtaega pikendada.

Tuneesia võimude teatel on hukkunute ja kümnete haavatute seas kõige rohkem britte, aga ka sakslasi, belglasi ja prantslasi.

IS teatas avalduses, et kuurordis turistide pihta tule avanud võitleja oli kalifaadi sõdur, kes võttis sihikule «pühasüdalaste vaenlased ning patu ja usutaganejate urud». Enamik tapetuist oli pärit riikidest, kes moodustavad «kalifaadiga sõdivate ristisõdijate liidu,» lisas IS.

Tuneesia julgeolekuministeeriumi kantsleri Rafik Chelly sõnul oli tulistaja seni võimudele tundmatu üliõpilane.

«Ta tuli rannale ujumisriietes ning tal oli kaasas päikesevari, millesse oli peidetud relv,» ütles kantsler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles