Armeenia president: valitsus laseb uurida elektrihinna tõstmise otstarbekust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia president Serž Sargsjan
Armeenia president Serž Sargsjan Foto: SCANPIX

Armeenia valitsus võtab enda kanda elektrihinna tõusu koorma, kuni viiakse lõpule energiakompanii Armeenia Elektrivõrgud audit, ütles president Serž Sargsjan laupäeval.

Presidendi sõnul soovitab ta valida tunnustatud rahvusvaheline konsultatsioonifirma, millel oleks lai kogemus energiasektorist, ning paluda tal vastata koos audiitorfirmaga küsimusele, kui soovitav on elektrihinna tõstmine ning mis ohud võivad energiasüsteemile tekkida, kui tariife ei tõsteta.

«Ma olen veendunud, et oleks äärmiselt ohtlik tühistada otsus elektrihinna tõstmisest. Sestap võtab valitsus täielikult enda kanda tariifide tõusu koorma, kuni see kompanii koostab järeldused,» ütles ta.

«Kui järeldused kinnitavad elektrihinna tõstmise otstarbekust, siis tuleb seda teha ning tarbijad hakkavad maksma uute tariifide järgi ilma kahtlustusteta», sõnas Sargsjan.

«Kui järeldused aga kinnitavad elektrihinna tõusu alusetust, siis rakendab valitsus meetmeid, et tagastada jaotusvõrkudele makstud lisaraha ning ametnikud, kes on midagi hooletusse jätnud, tuuakse kohtu ette.»

Plaan elektrihindu tõsta viis Armeenias ulatuslike rahutusteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles