Butkevičius: Kreeka saatus on kreeklaste kätes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Foto: SCANPIX

Pärast Kreeka valitsuse otsust panna kreeditoride viimased pakkumised 5. juunil referendumile on Kreeka saatus kreeklaste kätes, ütles täna Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.

«Pärast Kreeka parlamendi otsust korraldada rahvahääletus on riigi tuleviku eest vastutav kogu rahvas,» ütles peaminister BNS-ile. «Usun, et enamik kreeklasi soovib jääda Euroopa Liitu ja euroalasse, soovib, et olukord Kreekas oleks kontrolli all, et finantstoetus jätkuks ning et EL jääks ühtseks».

Butkevičiuse sõnul sõltub palju referendumile pandava küsimuse sõnastusest ja kreeklastest, kes peavad näitama üles otsustavast viia läbi abi saamiseks vajalikud reformid.

«Ma ei taha olla pessimist ja rääkida sellest, millega Kreeka võib silmitsi seista, kui toetus riigi pankadele lõoetatakse, kui Kreeka läheb pankrotti juurdepääsuta pikaajalistele laenudele rahvusvahelistel turgudel. Kreeka valitsuse ülesanne ei ole mitte üksnes olukorra eest vastutust jagada, vaid ka mõelda, kuidas oma riiki aidata,» ütles Leedu peaminister.

Butkevičiuse sõnul on EL valmis aitama Kreekat reformide läbiviimisel, kuid ennekõike peab Kreeka valitsus seda ise soovima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles