Vahemerelt võeti peale 2900 sisserändajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merelt päästetud migrandid sõjaväe laeval.
Merelt päästetud migrandid sõjaväe laeval. Foto: SCANPIX

Vahemerelt võeti eile peale 2900 sisserändajat, teatas Soome rahvusringhääling Yle.

Päästeoperatsioonis osalesid Itaalia, Hispaania, Iirimaa ja Suurbritannia laevad.

Inimsmugeldajad olid Liibüa rannikult teele saatnud 21 alust.

Sada pagulast viidi Lampedusa saarele. Võimud kaaluvad, millistesse Itaalia sadamatesse ülejäänud toimetatakse.

Inimsmugeldajad saadavad sisserändajad tavaliselt viletsete kalaelavade või kummipaatidega merele. Seejärel helistatakse satelliittelefonidega Itaalia piirivalvele ja palutakse abi.

Itaalia peaminister Matteo Renzi kritiseeris neljapäeval oma Euroopa Liidu kolleege suutmatuse eest toetada Euroopa Komisjoni ettepanekut kohustuslike põgenikekvootide kehtestamisest.

Euroopa Liidu valitsusjuhtide üle kümne tunni kestnud ülemkogul Brüsselis jõuti nädalalõpul kokkuleppele, et riigid panustavad Vahemerekriisi lahendamisesse vabatahtlikult ja vastavalt oma võimekusele.

Euroopa Liidu välisministrid kiitsid eelmisel esmaspäeval ühtlasi ametlikult heaks inimsmugeldajate vastase sõjalise operatsiooni esimese etapi käivitamise Vahemerel, teatasid ametiisikud. Esimesed luureinfot koguma asuvad laevad ja lennukid peaksid jõudma piirkonda nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles