Välisministeerium hoiatab Tuneesiasse reisijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sousse´i kuurort pärast rünnakut.
Sousse´i kuurort pärast rünnakut. Foto: SCANPIX

Reedel Tuneesia kuurotis Sousse´is toimunud ja vähemalt 38 inimelu nõudnud terrorirünnaku järel soovitab välisministeerium Tuneesiasse reisijatel olla ettevaatlik.

«Seoses 18. märtsil Tunise muuseumirünnakuga ja 26. juunil Sousse’is hotelli rannas toimunud tulistamisega, palume Tuneesiasse reisijatel olla ettevaatlik ja järgida Tuneesia ametkondade ohutusalaseid korraldusi ning nõuandeid. Välistatud ei ole uued intsidendid,» teatakse välisministeeriumi kodulehel.

Viieastmelisel skaalal, kus viimane aste tähistab soovitust riiki reisimist täielikult vältida ning riigist lahkuda, on Tuneesia praegu teisel astmel, mis tähistab soovitust võimalusel vältida teatud piirkondi. Näiteks soovitab välisministeerium mitte külastada Liibüaga piirnevaid alasid, Tuneesia - Alžeeria piirialade külastamiseks vajavad turistid aga Tuneesia võimude eriluba.

«Piirkonnas esinevate ohtude tõttu tuleks väga täpselt jälgida Tuneesia võimude korraldusi ja selles piirkonnas reisida vaid kohalikke olusid tundva reisikorraldajaga,» lisatakse teates, mille soovitatakse vältida kõiki poliitilisi kogunemisi ja demonstratsioone.

Mõrvati puhkusel rannas lõõgastunud inimesed. See ei aita Tuneesia turismitööstusel riiki inimesi tuua

«Jälgige kohalike võimude teadaandeid ning kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige kindlasti oma hotellis või peatuspaigas! Demonstrandid ei ole välismaalaste suhtes vaenulikud, kuid eksisteerib väga suur risk juhuslikuks vägivallaks. Tuneesia kuurortides on olukord rahulikum ja otsese vägivalla ohtu ei ole,» märgitase soovituses, mille järgi pööravad kohalikud võimud riigis viibivate turistide julgeoleku tagamisel suurt tähelepanu turvameetmetele.

Samuti soovitab välisministeerium end enne Tuneesiasse reisimist registreerida. Seda saab teha siin.

Mitmed riigid on soovitanud oma kodanikel Tuneesiasse mitte reisida. Näiteks Poola välisministeerium on kandnud Tuneesia nn musta nimekirja ehk nende riikide sekka, kuhu ei soovitata puhkama sõita. Seejuures viibis reedese seisuga Tuneesias umbes 3000 Poola kodanikku, ükski poolakas terrorirünnakus surma ei saanud. Poola välisministeeriumi musta nimekirja kuuluvad veel näiteks ka Liibüa, Egiptus, Liibanon, Jeemen ja Iraak, aga ka Ukraina, Armeenia ja Aserbaidžaan.  

Britist terrorismieksperdi Alexander Meleagrou-Hitchinsi sõnul tuleks Sousse´i rünnaku taga näha katset destabiliseerida riiki, rünnates majandusele olulist sissetulekuallikat. «Mõrvati puhkusel rannas lõõgastunud inimesed. See ei aita Tuneesia turismitööstusel riiki inimesi tuua,» märkis Meleagrou-Hitchins uudisteagentuurile AP.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles