Süüria äärmuslaste ridades võitleb 2200 Vene kodanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Islamiriigi võitlejad Süürias Tal Abyadi linnas.
Nn Islamiriigi võitlejad Süürias Tal Abyadi linnas. Foto: AFP/SCANPIX

Umbes 2200 venemaalast võitleb Süürias äärmuslaste ridades, teatas täna Vene välisministri asetäitja Oleg Sõromolotov.

«Vene kompetentsete organite andmeil on Vene Föderatsioonist Süüriasse sõitnud umbkaudu 2200 inimest. Terrorirühmitustega liitunud Euroopa kodanike üldarv küünib kokku kümnete tuhandeteni,» ütles Sõromolotov Euroopa Julgeoleku- ka Koostööorganisatsiooni (OSCE) terroritõrjekonverentsi avamisel Viinis.

«Seejuures ei ole me praegu suutelised tõhusalt takistama neid džihaadi-turiste päritolumaale naasmast. Arvan, et oleme kõik selle nähtuse pärast mures ja mõistame, kui ohtlikku vägivalla, terrorismi ja ekstremismi potentsiaali meie ühiskondadele need naasvad radikaalid terroristid kannavad,» lisas ta.

Sõromolotovi sõnul saab terrorismivastane võitlus olla efektiivne üksnes kõigi riikide jõupingutuste konsolideerimisel üldtunnustatud rahvusvaheliste normide alusel, sellega kokkupuutuvate riikide suveräänsuse tunnustamisel ning topeltstandarditest loobumisel terroristide suhtes.

«Kõik riigid peavad aktiivselt täiustama ja arendama oma riiklikku strateegiat uute terroristlike ja ekstremistlike ohtude tõrjumise osas, kuulama rahvusvahelisi soovitusi ning õppima üksteise edukaist kogemustest,» lausus aseminister.

Sõromolotov märkis, et juhtrolli  terrorismi ennetamise süsteemi loomisel, vägivaldse ekstremismi vastaste meetmete rakendamisel peavad kandma eelkõige riigid, riigivõimuorganid, kellel lasub suurim vastutus julgeoleku tagamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles