Nimekiri: viis tuntud eesti pagulaste järeltulijat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mena Suvari.
Mena Suvari. Foto: Reuters/ScanPix

Teine maailmasõda sundis kodu jätma ja võõrsil uut elu alustama tuhandeid eestlasi. Paljud sõja jalust läände põgenenud või itta küüditatud kohtasid alles võõrsil esimest korda oma tulevast kaasat, teised pidid võõras kultuuris üles kasvatama oma lapsed, kui neil ka oli kaks eestlasest vanemat. Siin on toodud ära viis tuntud inimest, kelle vanematest kaks üks või mõlemad olid eesti pagulased.

Toomas Hendrik Ilves

Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti president

Sündis Stockholmis eesti pagulaste Irene ja Endel Ilvese pojana.

Svante Pääbo

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rootsi bioloog, üks paleogeneetika rajajaid

Eesti keemikust sõjapõgeniku Karin Pääbo ja nobelistist Rootsi biokeemiku Sune Bergströmi poeg.

Mena Suvari

Foto: TIZIANA FABI/AFP

näitlejatar

Tema Pärnus sündinud ja keskkooli lõpetanud isa Ando Süvari elas enne Ameerikasse jõudmist muuseas üle Dresdeni pommitamise. Oma kreeklannast abikaasat Candice’it kohtas USAs.

Mark Kalev Kostabi

Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

kunstnik

Tema Setumaal sündinud isa Kaljo, kes jõudis Teise maailmasõja keeristes teenida nii Eesti, Saksa kui USA vormis, ning Tallinnas sündinud ema Rita kohtusid esimest korda California Eesti majas.

Steve Jurvetson

Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

USA ärimees

Tema eesti pagulastest vanemad – isa Tõnu Jürvetson ja ema Tiiu Mannistu – kohtusid Kanadas. Jurvetsoni isapoolne vanavanaisa oli Konstantin Pätsi noorem vend Voldemar Päts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles