Lavrov ei tea Baltimaade tunnustamise kahtluse alla seadmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles eile, et ta ei tea midagi parlamendiliikmete järelepärimisest peaprokuratuurile, milles seatakse kahtluse alla Balti riikide tunnustamine Nõukogude Liidu riiginõukogu poolt.

«Ma ei ole sellest taotlusest kuulnud. Tean vaid seda, et meil on Balti riikidega diplomaatilised suhted ja rahvusvahelised lepingud,» lausus ta ajakirjanikele Viinis.

«Ma ei ole sellest taotluses teadlik,» lisas ta.

Eile ütles informeeritud allikas Interfaxile, et Vene peaprokuratuur on asunud uurima, kas Balti riikide iseseisvuse tunnustamine 1991. aastal oli seaduslik.

«Õiguslikult on otsus Balti riikide iseseisvuse tunnustamisest kahjulik seetõttu, et selle langetas põhiseadusvastane organ,» kommenteeris allikas seadusandjate vastavat järelepärimist prokuratuurile.

Riigiduuma liikmed võimuerakonnast Ühtne Venemaa Jevgeni Fjodorov ja Anton Romanov saatsid kahe nädala eest kirja Venemaa peaprokurör Juri Tšaikale, paludes hinnata, kas Nõukogude Liidu riiginõukogu loomine oli seaduslik.

Seadusandjate sõnul oli see põhiseadusevastane võimuorgan, mis võttis vastu riigi suveräänsust, julgeolekut ja kaitsevõimet kahjustavaid otsuseid, tunnustades muu hulgas Balti riikide iseseisvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles