Prantsuse sõdureid kahtlustatakse lastepilastamises ka Burkina Fasos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur missioonil.
Prantsuse sõdur missioonil. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kaitseministeerium peatas kahe Burkina Fasos teeniva sõduri missiooni, kuna neid kahtlustatakse lastepilastamises.

Kahtlustuse kohaselt on kaks sõdurit seotud viieaastase tüdruku seksuaalses ärakasutamises. Kohaliku politseiallika teatel filmis üks sõdur seda, kuidas tema kaaslane tüdrukut katsus. Väidetavalt sattus kaamera tüdruku isa kätte, kes viis selle Prantsuse saatkonda. Viimane teavitas omakorda politseid, kes nüüd juhtunut uurib.

Lisaks Burkina Faso võimudele uurivad süüdistusi ka Prantsuse prokuratuur ning Prantsuse kaitseministeerium.

Prantsuse sõdurid sattusid sarnasesse skandaali ka Kesk-Aafrika Vabariigis. Praeguseks on päevavalgele mitu juhtumit, kus maailmaorganisatsiooni loal riigi pealinna Banguisse korda looma läkitatud Prantsuse sõdureid süüdistatakse kohalike laste seksuaalses kuritarvitamises.

Prantsusmaa teatas möödunud kuul, et kuni 14 Prantsuse sõdurit võib saada süüdistuse. Seni pole avalikkuse ette jõudnud ei infot uurimises toimunud arengutest ega ka kahtlusaluste nimesid.

Avalikkuse ette lekkinud ÜRO raporti kohaselt «ostsid» prantslased pagulaslaagris elavatelt poistelt vee ja toidu eest oraalseksi. Arvatavad ohvrid oli 8-13 aastased. Lastepilastamisjuhtumid ei puuduta üksnes Prantsuse vaid ka Aafrika enda sõdureid. Tšaadi ja Ekvatoriaal-Guinea võitlejate kohta märgivad uudisteagentuurid, et nood vägistasid eriti julmal moel kohalikke poisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles