Soome ei andnud Vene duumaspiikrile viisat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Narõškin.
Sergei Narõškin. Foto: SCANPIX

Soome otsus mitte anda Vene riigiduuma spiikrile Sergei Narõškinile viisat riiki sisenemiseks on ennekuulmatu, teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

«Ilma igasuguste küsimusteta peame seda ennekuulmatuks,» ütles Peskov, kelle sõnul pidanuks Narõškin juhtima Venemaa delegatsiooni Helsingis järgmisel nädalal toimuval Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni parlamentaarse assamblee kohtumisel.

Soome välisministeeriumi kinnitusel ei anna Soome lisaks Narõškinile viisat veel viiele Vene delegatsiooni liikmele, kes on kantud Euroopa Liidu musta nimekirja. Ülejäänud 15-liikmelise Vene delegatsiooni liikmed on riiki oodatud, lisas välisministeerium.

Peskov nimetas otsust solvavaks ja vastuvõetamatuks. Narõškini hinnangul on otsuse taga Euroopa Liit ja USA, kes survestasid Soomet teda musta nimekirja lisama. Spiikri väitel on tegu ebademokraatliku ja -seadusliku otsusega.

Narõškin ja ka ülejäänud viisata jäänud parlamendisaadikud on kantud ELi musta nimekirja, kellele on seoses Venemaa agressiooniga Ukrainas kehtestatud viisakeeld. Narõškin kanti nimekirja juba mullu pärast Krimmi annekteerimist, kuid spiiker on pärast seda korduvalt külastanud Prantsusmaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles