Värske õlleindeks selgitas välja maailma kallimad ja odavamad linnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Maailma kalleim õlu on Šveitsi suuruselt teises linnas Genfis, paljastab reisilehekülg GoEuro. 0,33-liitrise pudeli kesvamärjukese eest tuleb seal välja käia keskmiselt 5,69 eurot.

Maailma kallimate õllehindade edetabeli teisel kohal seisab Hongkong 5,55 euro ja kolmandal Tel Aviv 5,22 euroga pudeli kohta. Neljas on Oslo, kus küsitakse 4,78 eurot sama koguse eest, ja viies New York 4,68 euroga.

Samas märgitakse, et õllesõbral piisab juba paljalt Šveitsi sees ringi liikumisest ja näiteks Zürichisse minemisest, et jooki natuke soodsamalt nautida. GoEuro 2015. aasta õlleindeksi kohaselt on Šveitsi pealinn õlle kalliduselt maailma 11. linn 4,14 euroga 0,33-liitrise pudeli kohta.

Ka maailma kõige odavamad õllehinnad leiab Euroopast. Tuleb vaid minna Poolasse või Ukrainasse. Krakowis ja Kiievis maksab sama suur pudel keskmiselt 1,5 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles