Läti suursaadik NATOs sarjas New York Timesi sõnakasutuse eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti saadik NATO juures Māris Riekstiņš.
Läti saadik NATO juures Māris Riekstiņš. Foto: Läti välisministeerium (www.am.gov.lv)

Läti suursaadik NATOs Māris Riekstiņš kritiseeris kolmapäeval USA päevalehte New York Times Lätit «endiseks Nõukogude vabariigiks» nimetamise eest.

Riekstiņš kritiseeris 25. juunil ilmunud artiklit «NATO tähelepanu on taas Kremlil, selle algupärasel vastasel». Suursaadiku sõnul häiris teda Läti «endiseks Nõukogude vabariigiks» kutsumine.

Pärast «25 aasta möödumist de facto iseseisvuse taastamisest, pärast edukat lõimumist Euroopa Liidu ja NATO-ga, pärast Euroopa Liidu Nõukogu presidentuuri kutsutakse Lätit ikka «endiseks Nõukogude vabariigiks»», kurtis diplomaat.

«Selline sildistamine on ekslik ning isegi solvav, eriti noorema põlvkonna jaoks, kes sündis vabas ja sõltumatus Lätis... siiamaani öeldakse, et nad on pärit «endisest Nõukogude vabariigist»,» lausus Riekstiņš.

«Balti riikide kohta sedaviisi väljendumine on Kremli ajaloonarratiivile ainult kasulik,» ütles ta. «Samuti on see segadust tekitav, arvestades, et USA valitsus ja paljud teised riigid ei tunnustanud kunagi Balti riikide okupeerimist ja annekteerimist Nõukogude Liidu poolt. Kui palju aastaid peab veel mööduma, kuni me lõpetame Lätile, Eestile ja Leedule viitamise kui «endistele Nõukogude vabariikidele»?» küsis suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles