Tuhanded austraallased võisid saada hambaravist HIV ja hepatiidi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst
Hambaarst Foto: SCANPIX

Austraalia tervishoiuametnike sõnul võisid tuhanded Sydneys hambaarsti külastanud patsiendid saada HIV-nakkuse ja hepatiidi.

New South Walesi osariigi terviseameti esindaja andmetel sattus kahes hambakliinikus halvasti steriliseeritud hambaravivahendite ja viletsa tööhügieeni tõttu ohtu vähemalt 11 000 inimest, edastab BBC.

Riskigrupis on need patsiendid, kes käisid hambaid ravimas mitu korda ning kellele tehti igeme- ja hambaoperatsioone.

Ametnike andmetel oli vilets hügieen Sydney kaguosas Campsies asuvas Gentle Dental hambaravikliinikutes ning Surry Hillis ja Bondi Junctionis asuvas hambaarst Robert Starkenburgi kliinikutes.

Austraalia meedia teatel tunnistas 75-aastane hambaarst Starkenburg 2014. aasta detsembris Austraalia hambaravikomisjoni ees, et kõike protseduure ei viida läbi hügieenireegleid arvestades.

Kliiniku Gentle Dentist hambaarsti Samson Chani ja veel nelja hambaarsti tegevusluba peatati selle aasta märtsis.

Austraalia hambaravikvaliteedi komisjon uurib veel kuue Gentle Dentist kliinikus töötava hambaarsti tegevust.

Korralikult steriliseerimata vahenditest nakkuse saamise risk on madal ning seni ei ole neilt patsientidelt, keda on uuritud, nimetatud haiguste nakkust leitud.

New South Walesi tervishoiuametnike sõnul peaksid isikud, kes külastasid nimetatud hambaarste, laskma endale igaks juhuks siiski teha HIV ja hepatiidi testi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles