Rootsi: keskendugem pagulaskoorma jagamisele, mitte arvudele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu pagulaspoliitikas ei tohiks rääkida arvudest, vaid keskenduda paadipõgenikest tingitud koorma jagamisele liikmesriikide vahel, ütles Rootsi migratsiooniminister Morgan Johansson.

Tema sõnul peaks EL olema suuteline hoolitsema ühiselt sadade tuhandete varjupaigataotlejate eest, sest ELi 500 miljoni elaniku kõrval on see arv suhteliselt väike.

ELi riigid peavad juulikuu jooksul otsustama, mitu pagulast iga riik vabatahtlikult vastu võtab.

Johansson soovitab riikidel mõelda, kuidas varjupaigataotlejad võiksid ühiskonnale kasu tuua.

Euroopa Liidu liikmesriikide juhid jõudsid eelmisel nädalal Euroopa Ülemkogul üksmeelele, et juulikuu jooksul pannakse paika mehhanism, kuidas jagada liikmesriikide vahel kahe aasta jooksul vabatahtlikult ning riikide võimekust arvestades 60 000 põgenikku.

Euroopa Komisjon varasem ettepanek nägi ette Euroopasse saabunud 40 000 Süüria ja Eritrea põgeniku ümberjaotamist ELi liikmesriikide vahel ning väljaspool Euroopat põgenikelaagrites elava 20 000 põgeniku ümberasustamist kohustuslike kvootide alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles