Tai sõdurid tapsid piiril Birmaga seitse kahtlustatud narkosmugeldajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfiskeeritud narkootikumide hävitamine Tais
Konfiskeeritud narkootikumide hävitamine Tais Foto: SCANPIX

Tai sõdurid tapsid ööl vastu tänast Birma piiril seitse narkosmugeldamises kahtlustatud isikut ning arestisid kuus kotti heroiini, teatas täna Tai ametnik.

Vahejuhtum leidis aset Tai põhjaosas Chiang Rai provintsis Mae Fah Luangi ringkonnas, lausus ringkonna juht Vorayan Bunarat AFP-le. Relvakokkupõrked valitsusvägede ja narkosmugeldajate vahel Birma-Tai piiril on tavapärased, sest kanalit kasutatakse narkootikumide tarnimiseks Kagu-Aasiasse.

Bunarati sõnul pole ohvreid veel suudetud tuvastada, lisades, et vahejuhtumis arestiti kuulipilduja ja kuus kotti heroiini.

Smugeldajate gruppi kuulus 10-15 inimest, kellest osadel õnnestus põgeneda, lausus ta.

Valitsusvägede seas hukkunuid polnud.

Enne Afganistani tõusu narkotootmise tippu toodeti enim maailma oopiumist ja heroiinist niinimetatud kuldse kolmnurga regioonis ehk alal, mis moodustas osa Laosest, Taist ja Birmast.

Birma idapoolne Shani osariik on maailmas oopiumi tootmiselt teisel kohal. Riigis toodetud toormaterjal toimetatakse enamjaolt edasi Hiinasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles