Puškov peab võimalikuks Soomele sanktsioonide kehtestamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov Foto: Vladimir Fedorenko/RIA Novosti

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov ütles täna, et peab võimalikuks Soomele majandussanktsioonide kehtestamist, kuid samm tuleb kooskõlastada täitevvõimuga.

«Oleks mõttetu, kui riigiduuma taotleks selle seaduse rakendamist Soome puhul, aga saaks valitsuselt mitmel põhjusel negatiivse tagasiside,» ütles Puškov täna riigiduuma istungil, kus arutati avaldust seoses Soome otsusega mitte lubada Euroopa Liidu musta nimekirja kantud isikuid Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) parlamentaarse assamblee istungjärgule Helsingis.

Soome teatas teisipäeva õhtul, et ei anna 15-liikmelise Vene delegatsiooni kuuele liikmele viisat Helsingisse OSCE PA istungjärgule sõitmiseks.

«Ma ei välista mingil juhul selle seaduse rakendamist praegusel juhul, aga see nõuab kooskõlastamist täitevvõimudega ning täitev- ja seadusandlike võimude ühist kaalutletud otsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles