Boko Haram hukkas Kirde-Nigeerias paarsada inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami võitlejad
Boko Harami võitlejad Foto: SCANPIX

Arvatavad äärmusrühmituse Boko Haram liikmed hukkasid eile Nigeeria kirdeosas mitmes erinevas veresaunas peaaegu 200 inimest, teatasid võimuesindajad ja tunnistajad.

Suur osa ohvritest olid mehed, keda süüdistati sundvärbamise eest põgenemises, rääkisid kohalikud elanikud.

«Boko Harami võitlejad tapsid täna hommikul meie külas (Miringas) 11 inimest. Mehed põgenesid naaberosariigi Yobe Gwargware külast, et leida meie külas varjupaik Boko Harami eest, kes püüdis neid jõuga oma ridadesse võtta,» ütles külaelanik Isa Mshelia.

Borno osariigis asuvas mošees lasi ennast samal ajal õhku naisterrorist, surma sai 12 inimest.

Umbes 50 relvastatud meest ründasid mootorratastel Mussa küla, kus asusid tulistama elanikke ja põletama nende kodusid, teavitas eluga pääsenud Bitrus Dangana. Suurem veresaun leidis aset mošees, kus lasti maha kümneid palvetavaid mehi ja naisi.

Boko Harami võitlejad on tapnud alates 2009. aastast regioonis üle 15 000 inimese. ÜRO põgenikeagentuuri informatsiooni kohaselt on vägivalla tõttu oma kodudest põgenenud 1,5 miljonit inimest.

Viis riiki - Nigeeria, Kamerun, Tšaad, Niger ja Bening - teatasid juunis 8700-mehelise ühisüksuse loomisest võitluseks Boko Harami vastu.

Nigeeria president Muhammadu Buhari on kuulutanud 29. mail ametisse astumise järel kuus aastat kestnud islamistide ülestõusu mahasurumise kõrgeimaks prioriteediks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles